Vážení občané České republiky

 

KAREL SCHWARZENBERG

23. října 2012

Vážené dámy, vážení pánové, vážení občané České republiky,

poprvé v historii naší země budeme společně volit nového prezidenta. Může se zdát, že prezident má omezené pravomoci, avšak jeho vliv je velmi silný a znatelný v dobrém i v tom zlém. Přímá volba určí, jakým směrem půjde naše země po mnoho dalších let.

Je pro mne vekou ctí, že mohu kandidovat na úřad prezidenta České republiky. Vyrostl jsem v generaci, htená byla vychována k zodpovědnosti a vlastenectví. Celý život jsem věnoval práci pro naši zemi, ati už v dobách komunistické diktatury nebo v časech rodící se demokracie, a chci v tom pokračovat i nadále.

Velmi si vážím toho, že jsem mohl několik let sloužit na Pražském hradě

po boku václava Havla, a někdy se sám sebe ptám, jestli poté, co jsme zažili tak velikého prezidenta, není ode mne troufalé se o tento úřad ucházet. Cítím však, že se ideály listopadu 1989 i odkaz těch, kteří bojovali za svobodu během nacistické okupace a vlády KSČ, pomalu vytrácejí. Zapomínáme až příliš snadno, že za svobodu a právo musíme bojovat každý den.

Po více než dvacet let jsme se věnovali budovám nového státu, ale bohužel jsme v tomto snažení často zanedbávali to nedůležitější, totiž nastolení vlády práva a spravedlnosti.

Je čas přestat přemýšlet o tom, co by stát měl udělat pro nás, a zvážit, co každý z nás může udělat – a promiňte mi to staromódní slovo – pro naši vlast.

Proto Vás velice prosím, abyste přišli h volbám a dobře se zamysleli

nad tím, koho budete volit. Rozhodujete o budoucnosti České republiky.

Rád bych vám poděkoval za vaši případnou podporu.

 

Hlásím se do služby.

This entry was posted in Volby. Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>